Blog

ScienceBattle in Trouw

Een aftrap van het academisch jaar en daarom wilde Trouw-journalist, Harmen van Dijk, eens over ScienceBattle schrijven.
PDF’s om makkelijk terug te lezen: Trouw pagina 1 en Trouw pagina 2 en Trouw pagina 3 en tot bij één van onze voorstellingen.
ScienceBattle aanvragen voor het nieuwe seizoen? Dat kan via info@sciencebattle.nl

Promotiefilmpje ScienceBattle

Een filmpje vanuit theater De Weijer in Boxmeer om ScienceBattle te promoten voor het nieuwe seizoen.

ScienceBattle zet zich in voor middelbare scholieren

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Het is voor leraren lastig om voor hun leerlingen een profielkeuze concreet te maken. Nu wordt er wellicht een excursie naar een universiteit georganiseerd of de leerlingen bezoeken een open dag. Bij ons krijgen ze de kans om in één dag met een breed scala aan wetenschappen kennis te maken en leren zo hun toekomstige habitat kennen.

We zullen een dag in november kiezen om voor middelbare scholieren uit Rotterdam The Science Tour neer te zetten. We nemen de leerlingen letterlijk op ontdekkingstocht en zullen minstens twintig verschillende promovendi meenemen.

Schermafbeelding 2017-08-01 om 12.10.25Naast de dag in november willen wij op middelbare scholen in Rotterdam onze vaardigheden op presentatiegebied aanbieden. Middelbare scholieren komen zelf in een voorstelling te staan om hun profielwerkstuk voor een publiek in het theater te presenteren.

In beide gevallen gaat het om HAVO/VWO leerlingen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Middelbare scholieren leren zichzelf presenteren en dat past bij een moderne werkstad en de doe-mentaliteit van Rotterdam. Leerlingen krijgen vaardigheden die ze later kunnen gebruiken bij hun vervolgstudie of op de arbeidsmarkt. Als stad wil je zelfbewuste scholieren opleiden die up-to-date zijn en weten wat er speelt. Wij dragen daaraan bij en hebben daarvoor ook goed gekeken naar de 21e eeuwse vaardigheden in onze plannen voor de leerlingen.

Waarom vernieuwend?

De profielwerkstukken verdwijnen nu meestal in een la. Wij brengen dit juist naar buiten in het theater. Daarnaast komen middelbare scholieren direct in contact met jonge wetenschappers.

Met deze plannen stond ScienceBattle in Metro en gaat Citylab010 ons ondersteunen. Hierbij de link naar het artikel.

ScienceBattle in NRC

Rotterdamse ondernemers worden uitgelicht in de rubriek Rotterdams Glorie van NRC. ScienceBattle stond er in juni in. Je kunt het lezen door op de link te klikken: NRC_Handelsblad_20170610_7_06_3

ScienceBattle in het Parool

Mooi stuk over onze voorstelling bij het Griffioen Theater door het Parool. Klik op het artikel en het is ook leesbaar!

 

12799197_759264750841070_4310815684849130399_n

ScienceBattle bij Prem op Radio 1

Promovendus Sjon Hartman over bier en hongersnood

ScienceBattle in Breen Magazine

Breen Magazine is voor Delftse studenten en promovenda Julia Cramer schreef daarin over ScienceBattle. De PDF is hier te openen: 20151125140633

ScienceBattle bij Omroep West

Op de bank bij Omroep West.

Natuurlijk ook de link naar de video: https://www.facebook.com/ScienceBattle/videos/714775948623284/

ScienceBattle in de Viva400

4kymp45zsmbaMet ScienceBattle is Suzanne genomineerd voor de Viva400. Dé lijst met 400 inspirerende vrouwen.