Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij Commanderij College in Gemert

december 20, 2017 @ 9:30 am - 11:00 am

Een besloten voorstelling voor 4-VWO leerlingen. Voor een speciale dag op school met onder andere presentaties van profielwerkstukken. 

En er staan 4 knappe koppen:

-Veel mensen zouden best gebruik willen maken van schonere energiebronnen, maar zonnepanelen op het dak zetten is dan net een stap te ver. Michiel de Jong (TU Delft) werkt aan een oplossing die veel eenvoudiger is: haal de stroom gewoon uit je raam!

-Waarom zijn de Nederlanders zo goed in schaatsen? Eline van der Kruk (TU Delft) heeft een ‘meetschaats’ ontwikkeld en laat daarop de Nederlandse schaatstop rijden. Heeft ze binnenkort het geheim in handen en wordt ze weggelokt door onze buitenlandse concurrenten?

-Hoe kun je efficiënt zwemmen wanneer je heel klein bent? Met die vraag houdt Bram Bet (Universiteit Utrecht) zich bezig. Hij bestudeert de beweging van superkleine deeltjes die straks misschien wel jouw leven redden. 

-Hoe werken gezonde hersenen? Bij onze geboorte hebben hersenen al bijna 100 miljard zenuwcellen. Er zijn hersencellen met uitlopers van wel een meter lang. Ook naar het uiteinde daarvan moet voedsel worden getransporteerd. Dieudonnée Van de Willige (Universiteit Utrecht) zag dat er binnen de cel een soort hele kleine mannetjes zijn die daar voor zorgen. Met voetjes!

Gegevens

Datum:
december 20, 2017
Tijd:
9:30 am - 11:00 am

Locatie

Commanderij College
Sleutelbosch 2, Gemert,
+ Google Maps