Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij De Weijer in Boxmeer

april 3 @ 8:00 pm - 10:00 pm

| 10,50

We staan voor de vierde keer in Boxmeer en dat is voor ScienceBattle altijd een waar genoegen.

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken in deze regio, dat is de grote drijfveer achter deze vier avonden Science Battle. Naast de pitches van de vier promovendi wordt de avond vakkundig aan elkaar gepraat door allesweter René Broeders en hij stelt je natuurlijk ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op wetenschapsgebied.

De show is voor middelbare scholieren gratis toegankelijk.

En dit keer staan deze promovendi op het toneel ->

-Islamoloog Hayat Ahlili (Universiteit Utrecht) bestudeert het boek Majmu’at al-Fatawa. Ze leest oud-Arabische teksten en probeert te ontdekken waarom dit boek door verschillende mensen gepubliceerd werd en waarom er zoveel verschillende versies zijn. Het boek blijft niet onopgemerkt, want ook Geert Wilders viel het op dat Jihadisten in de gevangenis in Vught het graag lezen.
 
Shashini Munshi (ErasmusMC) kweekt stamcellen. Ze neemt daarvoor cellen van de huid van psychiatrische patiënten en die worden dan in een Petri schaaltje tot hersencellen ontwikkeld. Je hebt dan als het ware het brein van de psychiatrische patiënten en Shashini kan zo zien welke afwijkingen er zijn in de cellen.
 
-Waarom kan de één heel gemakkelijk verleidingen weerstaan als die moet afvallen, terwijl de ander toch weer bezwijkt voor dat frietje met mayonaise? Yayouk Willems (Vrije Universiteit Amsterdam) onderzoek zelfdiscipline en dat doet ze door het gedrag van tweelingen te bestuderen. Eeneiige tweelingen om precies te zijn!
 
Bestuurskundige Marij Swinkels (Universiteit Utrecht) wil ontdekken hoe Europese leiders omgaan met crisissituaties. Denk bijvoorbeeld aan de banken, vluchtelingen- en Eurocrisis. Hoe handel je onder druk? En kun je jouw eigen ideeën wel behouden als er een crisis op te lossen is?

Publieksreacties na eerdere edities:

“Hele leuke onderwerpen, divers en heel interresant”

“Je leert iets wat je niet leert in een klaslokaal en ze maken het hier ook niet zo saai!” 

Deze editie van Science Battle wordt mogelijk door sponsoring van Marel Poultry & de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, als een bijdrage aan het kennisnetwerk in de regio. Mede voortgekomen uit een mooi gesprek en het getoonde initiatief van De Young Talent Group.

Gegevens

Datum:
april 3, 2019
Tijd:
8:00 pm - 10:00 pm
Kosten:
10,50
Website:
https://www.deweijer.nl/agenda/03-04-2019/science-battle-rene-broeders-ea/

Locatie

De Weijer
De Raetsingel 1 , Boxmeer,
+ Google Maps
Website:
www.deweijer.nl