Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij De Weijer in Boxmeer

april 18, 2018 @ 8:15 pm - 10:15 pm

| €10

Wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken in de regio. Dat is wat ScienceBattle onder andere doet met de 4-delige serie in Boxmeer. Hier de link naar onze FB-pagina: https://www.facebook.com/events/200074807431750/

-Hoe kun je efficiënt zwemmen wanneer je heel klein bent? Met die vraag houdt Bram Bet (Universiteit Utrecht) zich bezig. Hij bestudeert de beweging van superkleine deeltjes die straks misschien wel jouw leven redden.

-Weet jij nog hoe je ooit leerde praten? Dat is precies waar taalwetenschapper Sybren Spit (Universiteit van Amsterdam) onderzoek naar doet. Hij werkt daarvoor met kleuters en weet inmiddels dat kinderen doorhebben hoe ze taal leren, ondanks dat ze de grammaticale regels nog niet kennen.

-Met aderverkalking krijgt iedereen te maken, maar het hoeft niet erg te zijn. Het wordt pas vervelend als er een bloedpropje los komt: hierdoor kun je een hartaanval of een beroerte krijgen. Om dat te voorkomen doet Eric Meester (Erasmus MC) onderzoek hoe hij een opkomende verdikking in de aderen kan zien aankomen om er op tijd bij te zijn.

-Rond het jaar 2100 leven er mogelijk 12 miljard mensen op aarde en die moeten allemaal eten. Alleen dat kan niet meer op de manier die we nu doen. Daarom graaft Sabine Vreeburg (Wageningen UR) in termietenheuvels om te zoeken naar schimmels en uit te vinden hoe zij een paddenstoel worden. Deze zwammen zijn heel eiwitrijk en gaan misschien ons voedseltekort wel oplossen.

Voor een filmpje klik je hier: https://www.youtube.com/watch?v=cDsF4ZR5WeA

Gegevens

Datum:
april 18, 2018
Tijd:
8:15 pm - 10:15 pm
Kosten:
€10
Website:
http://www.deweijer.nl/agenda/Science-Battle/Alle-antwoorden-op-niet-gestelde-vragen_20_799

Locatie

De Weijer
De Raetsingel 1 , Boxmeer,
+ Google Maps
Website:
www.deweijer.nl