Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij De Weijer in Boxmeer

december 13, 2017 @ 8:15 pm - 10:15 pm

| €10

Kijk hier alvast een promo van ScienceBattle: https://www.youtube.com/watch?v=cDsF4ZR5WeA&feature=youtu.be en tot in de zaal!

Met deze keer: 

-Als je op leeftijd bent of tot de gevarenzone behoort kun je zo maar het loodje leggen door een longontsteking. Renske van Raaphorst (Universiteit van Groningen) onderzoekt de bacterie die hiervoor verantwoordelijk is. Ze tuurt in het kleine organisme en ontdekte dat ze van binnen veel beter georganiseerd zijn dan verwacht.

-Als we iets beslissen kan dat in een fractie van een seconde. In die korte tijd gebeurt er in de hersenen zo veel, dat we een heel leven nodig hebben om dat te snappen. Feline Lindhout (Universiteit Utrecht) zoomt in op de slimme cellen en helpt ons op weg om er een beetje van te begrijpen.

-Hoe kun je efficiënt zwemmen wanneer je heel klein bent? Met die vraag houdt Bram Bet (Universiteit Utrecht) zich bezig. Hij bestudeert de beweging van superkleine deeltjes die straks misschien wel jouw leven redden. 

-Veel mensen zouden best gebruik willen maken van schonere energiebronnen, maar zonnepanelen op het dak zetten is dan net een stap te ver. Michiel de Jong (TU Delft) werkt aan een oplossing die veel eenvoudiger is: haal de stroom gewoon uit je raam!

Gegevens

Datum:
december 13, 2017
Tijd:
8:15 pm - 10:15 pm
Kosten:
€10
Website:
http://www.deweijer.nl/agenda/Science-Battle/Alle-antwoorden-op-niet-gestelde-vragen_20_774

Locatie

De Weijer
De Raetsingel 1 , Boxmeer,
+ Google Maps
Website:
www.deweijer.nl