Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij Deventer Schouwburg

januari 27 @ 4:00 pm - 6:00 pm

| €7,50

Voor een speciaal tarief staan we voor het eerst in Deventer! Vier promovendi vertellen in tien minuten over hun onderzoek. Dat doen ze interactief en met humor. Het publiek beslist wie er met een pot met hersenen vandoor gaat. Met dit keer ->

-Hoe vaak hoor je niet over DNA, zonder nou eigenlijk precies te weten wat het is en hoe het werkt. Karin van der Tuin (Leids Universitair Medisch Centrum) vertelt hoe het zit. Zelf tuurt ze urenlang naar de 6 miljard componenten waaruit DNA bestaat. Ze is op zoek naar ‘foutjes’ in het DNA van mensen met schildklierkanker. Ze wil ontdekken hoe deze zeldzame ziekte ontstaat en vooral hoe dat kan worden voorkomen.

-Probeer eens een gesprek te voeren, zonder je handen te gebruiken: dat valt nog niet mee. Linda Drijvers (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek naar de functie van handgebaren in taal.

-Die vredige plantjes in jouw tuin, zijn helemaal niet zo lief voor elkaar. Om te groeien hebben ze licht nodig en die willen ze zelf opvangen, zodat de buurplanten het nakijken hebben. Maar daarbij gaat veel energie verloren. Jesse Küpers (Universiteit Utrecht) roept de ruziënde planten tot de orde en zorgt dat ze slimmer groeien.

-De afgelopen jaren gingen heel wat gevangenissen dicht. Hoe vertel je aan de medewerkers, dat ze op straat komen te staan en zorg je ervoor dat ze gemotiveerd doorwerken tot de laatste celdeur open gaat? Bestuurskundige Eduard Schmidt (Universiteit Leiden) sprak met 100 hoge ambtenaren over hun stijl van leidinggeven en kreeg zo een unieke inkijk in het doorvoeren van bezuinigingen bij de overheid.

Gegevens

Datum:
januari 27, 2019
Tijd:
4:00 pm - 6:00 pm
Kosten:
€7,50
Website:
https://deventerschouwburg.nl/programma/nationaal-theaterweekend-specials

Locatie

Deventer Schouwburg
Leeuwenbrug 2, Deventer,
+ Google Maps