Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij Het Diekhuus in Middelharnis

februari 17 @ 8:15 pm - 10:15 pm

| €15,50

Meld je aan bij het FaceBook-event

Voor het eerst is ScienceBattle in Middelharnis. René M. Broeders neemt je mee in de wereld van wetenschap. Dat doet hij samen met 4 jonge wetenschappers. Zij presenteren in 10 minuten hun onderzoek. Dat doen ze interactief en inspirerend, want jij beslist wie er aan het eind van de avond met een pot met hersenen naar huis gaat.

- Als we iets beslissen kan dat in een fractie van een seconde. In die korte tijd gebeurt er in de hersenen zo veel, dat we een heel leven nodig hebben om dat te snappen. Feline Lindhout (Universiteit Utrecht) zoomt in op de slimme cellen en helpt ons op weg om er een beetje van te begrijpen.

-Lange tijd was er nauwelijks aandacht voor de slaapproblemen van verstandelijk gehandicapten. Mylène Böhmer (ErasmusMC en TU Eindhoven) staat in de schijnwerpers om te vertellen hoe licht van invloed is op een goede nachtrust. Wedden dat je daarbij niet in slaap valt?

-Weet jij nog hoe je ooit leerde praten? Dat is precies waar taalwetenschapper Sybren Spit (Universiteit van Amsterdam) onderzoek naar doet. Hij werkt daarvoor met kleuters en weet inmiddels dat kinderen doorhebben hoe ze taal leren, ondanks dat ze de grammaticale regels nog niet kennen.

-Met aderverkalking krijgt iedereen te maken, maar het hoeft niet erg te zijn. Het wordt pas vervelend als er een bloedpropje los komt: hierdoor kun je een hartaanval of een beroerte krijgen. Om dat te voorkomen doet Eric Meester (Erasmus MC) onderzoek hoe hij een opkomende verdikking in de aderen kan zien aankomen om er op tijd bij te zijn.

Gegevens

Datum:
februari 17, 2018
Tijd:
8:15 pm - 10:15 pm
Kosten:
€15,50
Website:
http://www.hetdiekhuus.nl/agenda-diekhuus/evenementdetail/1032/-/wetenschap-science-battle

Locatie

Het Diekhuus
Beneden Zandpad 7 , Middelharnis,
+ Google Maps