Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij Nieuwspoort in Den Haag

juni 18, 2018 @ 8:00 pm - 9:30 pm

| €12,50

Wetenschap op een unieke locatie. De tweede editie alweer van ScienceBattle in Nieuwspoort! 4 jonge wetenschappers strijden om de gunst van het publiek, met in deze editie:

-Waarom kunnen boomkikkers blijven plakken op een natte ondergrond? Peter van Assenbergh (TU Delft) onderzoekt deze kikkers en probeert te ontdekken hoe zij aan de boom kleven. Dat zou handig kunnen zijn in de chirurgie, maar ook voor autobanden.

Sophie Reinders (Radboud Universiteit Nijmegen) onderzoekt het Facebook van het verleden. Ze struint daarvoor kastelen en bibliotheken af, want daar zijn albums van adellijke meisjes. Via deze boekjes probeert Sophie de leefwereld van de meisjes in kaart te brengen. Hoe zelfstandig waren ze? Werden ze uitgehuwelijkt of hadden ze keuzevrijheid?

Berend van Meer (Leids Universitair Medisch Centrum) kweekt stamcellen in een schaaltje en ontwikkeld daaruit jouw eigen hartcellen. Hij voegt aan dat miniorgaan een (nieuw) medicijn toe en kan zo precies zien hoe jouw hart erop zou reageren. “Organ on a chip” heet het, klinkt futuristisch, maar is dichterbij dan ooit.

-Wat is de waarde van mensenrechten? Is het bijvoorbeeld logisch dat jij als voorbeeldige burger meer rechten hebt dan een crimineel? Hoe leggen we dat dan vast in de wet? Politiek filosoof Jurriën Hamer (Universiteit Utrecht) is dagelijks bezig met dit soort vragen en betrekt ook de actualiteit erbij

Ons FB-event vind je hier: https://www.facebook.com/events/1578221018933331/

Gegevens

Datum:
juni 18, 2018
Tijd:
8:00 pm - 9:30 pm
Kosten:
€12,50
Website:
http://www.haagschcollege.nl/college/scienceinnieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag ,
+ Google Maps