Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij Nieuwspoort in Den Haag

maart 26, 2018 @ 8:00 pm - 9:30 pm

Meld je aan bij het FaceBook-event


Voor het eerst is 
ScienceBattle in Nieuwspoort met dank aan Haagsch College. Er zullen 4 jonge wetenschappers op het podium staan. Zij vertellen in 10 minuten over hun onderzoek en je zal verrast worden door de inspirerende verhalen. Hoe gebruikt Trump bijvoorbeeld zijn handen bij het spreken? En moet de politiek investeren in nanorobots? Presentator René M. Broeders zal je bijpraten met het laatste nieuws uit de (politieke) wetenschap.

En deze 4 promovendi neemt hij mee: 

-Niet veel mensen kennen A.W.F. Idenburg. Toch was hij rond 1900 een belangrijk Nederlands staatsman, die o.a. Indonesië bestuurde. Hans van der Jagt (Vrije Universiteit Amsterdam) ontrafelt zijn leven en vindt tal van bizarre overeenkomsten met de huidige situatie in Nederland.

-Hoe kun je efficiënt zwemmen wanneer je heel klein bent? Met die vraag houdt Bram Bet (Universiteit Utrecht) zich bezig. Hij bestudeert de beweging van superkleine deeltjes die straks misschien wel jouw leven redden. 

-Hoe werken gezonde hersenen? Bij onze geboorte hebben hersenen al bijna 100 miljard zenuwcellen. Er zijn hersencellen met uitlopers van wel een meter lang. Ook naar het uiteinde daarvan moet voedsel worden getransporteerd. Dieudonnée Van de Willige (Universiteit Utrecht) zag dat er binnen de cel een soort hele kleine mannetjes zijn die daar voor zorgen. Met voetjes!

-Probeer eens een gesprek te voeren, zonder je handen te gebruiken: dat valt nog niet mee. Linda Drijvers (Radboud Universiteit Nijmegen) doet onderzoek naar de functie van handgebaren in taal.

 

 

 

Gegevens

Datum:
maart 26, 2018
Tijd:
8:00 pm - 9:30 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/163516474254653/

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag ,
+ Google Maps