Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle bij Ostade A’dam

maart 27, 2018 @ 8:30 pm - 10:30 pm

| €12,50

Meld je aan voor het FaceBook-event 

Voor de tweede keer staat ScienceBattle bij Ostade A’dam en daar hebben we heel veel zin in. Er zullen 4 jonge wetenschappers op het podium schitteren. Zij vertellen in 10 minuten over hun onderzoek en je zal verrast worden door de inspirerende verhalen. Presentator René M. Broeders zal je bijpraten met het laatste nieuws uit de wetenschap. Een kaartje heb je al voor 12,50. De vorige keer was UITVERKOCHT dus wees er snel bij :)

Met deze keer:

-Kun je voorspellen of een epidemie groot wordt of uitsterft? Volgens wiskundige Clara Stegehuis (Technische Universiteit Eindhoven) kan dat. Zij berekent hoe snel epidemieën zich verspreiden. Niet met ingewikkelde data, maar gewoon door jouw Facebook-profiel en die van je vrienden te checken.

-Sjon Hartman is bioloog (Universiteit Utrecht) en ontdekte al tijdens zijn master-opleiding hoe planten ‘voelen’ dat ze onder water staan. Dat wist tot dan toe niemand op de wereld. Nu doet hij verder onderzoek naar dit mechanisme. Dat is best handig omdat ieder jaar ongeveer een kwart van onze aarde overstroomt. Daarbij leggen veel planten het loodje die belangrijk zijn voor ons voedsel. Sjon gaat ze redden.

-Lange tijd was er nauwelijks aandacht voor de slaapproblemen van verstandelijk gehandicapten. Mylène Böhmer (ErasmusMC en TU Eindhoven) staat in de schijnwerpers om te vertellen hoe licht van invloed is op een goede nachtrust. Wedden dat je daarbij niet in slaap valt?

-Hoe werken gezonde hersenen? Bij onze geboorte hebben hersenen al bijna 100 miljard zenuwcellen. Er zijn hersencellen met uitlopers van wel een meter lang. Ook naar het uiteinde daarvan moet voedsel worden getransporteerd. Dieudonnée Van de Willige (Universiteit Utrecht) zag dat er binnen de cel een soort hele kleine mannetjes zijn die daar voor zorgen. Met voetjes!

Gegevens

Datum:
maart 27, 2018
Tijd:
8:30 pm - 10:30 pm
Kosten:
€12,50
Website:
https://www.ostadeadam.nl/programma/269-sciencebattle/

Locatie

Ostade A'dam
Van Ostadestraat 233d, Amsterdam,
+ Google Maps