Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

ScienceBattle voor het Ashram College in Alphen aan den Rijn

april 9, 2018 @ 1:00 pm - 2:30 pm

Meld je aan bij het Facebook-event

Een besloten voorstelling van ScienceBattle voor VWO-leerlingen bij Theater Walhalla. Het Ashram College Alphen aan den Rijn is aangesloten bij Wetenschapsoriëntatie Nederland. Wij zullen met 4 promovendi een inzicht geven in wat er allemaal voor mogelijkheden zijn in de wereld van de wetenschap.

Met deze vier jonge wetenschappers:

-Kun je aan de hersenen van mensen zien of ze ADHD hebben? Jeanette Mostert (Radboud Universiteit Nijmegen) kijkt bij ADHD-ers in het hoofd als ze rustig zijn en aan niets denken. Wat ziet ze? Is er een biologische oorzaak te vinden?

-Lange tijd was er nauwelijks aandacht voor de slaapproblemen van verstandelijk gehandicapten. Mylène Böhmer (ErasmusMC en TU Eindhoven) staat in de schijnwerpers om te vertellen hoe licht van invloed is op een goede nachtrust. Wedden dat je daarbij niet in slaap valt?

-Veel mensen zouden best gebruik willen maken van schonere energiebronnen, maar zonnepanelen op het dak zetten is dan net een stap te ver. Michiel de Jong (TU Delft) werkt aan een oplossing die veel eenvoudiger is: haal de stroom gewoon uit je raam!

-Hoe werken gezonde hersenen? Bij onze geboorte hebben hersenen al bijna 100 miljard zenuwcellen. Er zijn hersencellen met uitlopers van wel een meter lang. Ook naar het uiteinde daarvan moet voedsel worden getransporteerd. Dieudonnée Van de Willige (Universiteit Utrecht) zag dat er binnen de cel een soort hele kleine mannetjes zijn die daar voor zorgen. Met voetjes!

Gegevens

Datum:
april 9, 2018
Tijd:
1:00 pm - 2:30 pm

Locatie

Theater Walhalla
Telefoon:
010- 215 213 4
Sumatraweg 9, Rotterdam, 3072 AN Nederland
Website:
http://www.theaterwalhalla.nl/