HET TEAM

  • RENÉ M. BROEDERS

    ORGANISATIE
  • DE WETENSCHAPPERS

    PROMOVENDI
René M. Broeders – Presentator

Als allround theatermaker weet René M. Broeders als geen ander hoe je een verhaal moet overbrengen. Hij zette de improvisatie comedygroep Op Sterk Water op. Nu woont hij deels in Berlijn, waar hij het Duits-Nederlandse project BeVoice maakt. Hierin komen wetenschap, moderne dans, muziek en zang samen.

“Ik wil mensen graag op een onverwachte manier laten kennismaken met wetenschap, laagdrempelig, maar wel inhoudelijk. Daarbij wil ik mensen verbazen en een link leggen naar het dagelijks leven.”

Bij ScienceBattle combineert René zijn jarenlange ervaring op het podium en zijn journalistieke nieuwsgierigheid. Zijn specialiteit, de interactie met het publiek, zorgen voor een ongedwongen sfeer en een kennismaking met moeilijke materie.

Promovendi

Als allround wetenschappers zijn zij de spil van ScienceBattle. Zij vertellen over hun onderzoek. Voor ScienceBattle zijn wij op zoek naar promovendi, die halverwege zijn en willen meedoen aan onze spraakmakende theatervoorstelling. Wij bieden jou de mogelijkheid om al tijdens je onderzoeksfase te laten zien waar mee je bezig bent in een directe Battle met mede-wetenschappers. Je leert een goede presentatie te geven en daardoor kun je ook anderen inzicht geven in jouw specialistische onderwerp. Je scherpt jouw kennis en visie aan en dat voor een breed publiek.