HET TEAM

  • SUZANNE STREEFLAND

    ORGANISATIE
  • RENÉ M. BROEDERS

    ORGANISATIE
  • DE WETENSCHAPPERS

    PROMOVENDI
PRODUCENT

Als allround regisseur en producent  is Suzanne betrokken bij grote evenementen en uitzendingen. Zo produceerde zij bijvoorbeeld de landelijke verkiezingen voor BNR Nieuwsradio en regelde ze bijeenkomsten zoals The Challenge en Gazellen voor het FD. Nu maakt ze tv.

“Mijn doel is dat iedereen vol energie naar huis gaat” aldus Suzanne “Ik zorg er voor dat er interactie ontstaat en voeg verrassingen toe. Niets is onmogelijk! “

In ScienceBattle gebruikt Suzanne de ervaring die zij heeft opgedaan als producent. Zij regelt alles tot in de puntjes. Ook haar kennis als journalist wordt ingezet, als geen ander weet zij of een presentatie goed in elkaar zit en aankomt bij het publiek.

PRESENTATOR

Als allround theatermaker weet René M. Broeders als geen ander hoe je een verhaal moet overbrengen. Hij zette de improvisatie comedygroep Op Sterk Water op. Nu woont hij deels in Berlijn, waar hij het Duits-Nederlandse project BeVoice maakt. Hierin komen wetenschap, moderne dans, muziek en zang samen.

“Ik wil mensen graag op een onverwachte manier laten kennismaken met wetenschap, laagdrempelig, maar wel inhoudelijk. Daarbij wil ik mensen verbazen en een link leggen naar het dagelijks leven.”

Bij ScienceBattle combineert René zijn jarenlange ervaring op het podium en zijn journalistieke nieuwsgierigheid. Zijn specialiteit, de interactie met het publiek, zorgen voor een ongedwongen sfeer en een kennismaking met moeilijke materie.

Promovendi

Als allround wetenschappers zijn zij de spil van ScienceBattle. Zij vertellen over hun onderzoek.

Voor ScienceBattle zijn wij op zoek naar promovendi, die halverwege zijn en willen meedoen aan onze spraakmakende theatervoorstelling. Wij bieden jou de mogelijkheid om al tijdens je onderzoeksfase te laten zien waar mee je bezig bent in een directe Battle met mede-wetenschappers. Je leert een goede presentatie te geven en daardoor kun je ook anderen inzicht geven in jouw specialistische onderwerp. Je scherpt jouw kennis en visie aan en dat voor een breed publiek.

 

Door hun overeenkomstige achtergrond als radiomaker en journalist komen bij Suzanne Streefland en René M. Broeders de snelheid van de radio en de hang naar inhoud samen. Daardoor ontstaat een wervelende en boeiende voorstelling, mét inhoud.